PC ve Mobil

İPhone'daki Tüm Uygulamaları Silme

iPhone'lar ve iPad'ler söz konusu olduğunda, depolamanın Apple'ın ana para birimi olduğu oldukça açık. Harici depolama desteğinin olmaması nedeniyle, dahili depolama, aynı neslin ürünleri arasındaki ana farktır.

İPhone'daki Tüm Uygulamaları Silme

Bu, daha düşük depolamalı bir modeli tercih eden birçok iPhone kullanıcısının karşılaştığı bir mücadeledir. Sonunda, cihazlarında boş yer biter, bu yüzden onu boşaltmak için her fırsatı değerlendirirler.

Bir iPhone'da depolama alanını boşaltmanın birçok yolu vardır, ancak çoğu kullanıcı uygulamaların gerçekte kullandığı Gigabayt sayısını hafife alır. Bu nedenle, ister sıfırdan başlamaya çalışıyor olun, ister yalnızca biraz yer açmak istiyorsanız, aşağıda iPhone'unuzdaki tüm uygulamaların nasıl silineceğini ele alacağız.

Tüm iPhone Uygulamalarını Aynı Anda Silebilir misiniz?

Evet ve hayır. Ne yazık ki, Apple bize bir anahtarı hızlıca çevirme ve tüm uygulamalarımızı bir kerede silme seçeneği sunmuyor. Ancak bu tamamen şanssız olduğunuz anlamına gelmez.

Telefonunuzun hafızasını uygulamalarla ilgili olarak boş ve temiz tutmanın bazı resmi (ve çok resmi olmayan) yolları vardır. Seçeneklerinizle başlayalım.

Jailbreak Yöntemini Kullanarak Çoklu Silme Uygulamaları

Jailbreak yapılmış bir cihaz çalıştırıyorsanız Cydia mağazasında MultiDelete uygulamasını arayın. Bulduktan sonra aşağıdaki adımları uygulayın:

  1. MultiDelete'i kurduktan sonra, Ayarlar menüsünde yeni bir panel göreceksiniz. Açın, ardından MultiDelete'i açın.
  2. Ana ekranınıza gidin ve silmek istediğiniz herhangi bir uygulamaya, hepsi kıpırdamaya başlayana kadar basılı tutun. Seçmek için silmek istediğiniz her uygulamanın ortasına dokunun.
  3. öğesine dokunun. x Seçili uygulamalardan herhangi birinde düğmesine basın ve Silmek açılır menüyü gördüğünüzde.

iPhone'unuzu jailbreak yapmadıysanız ve bu ince ayarı almayı düşünüyorsanız, bunu yapmadan önce iki kez düşünmek isteyebilirsiniz. Jailbreak yapmak yeni olanaklar sunsa da garantinizi geçersiz kılar ve herhangi bir sorun olursa onarım için ödeme yapmak oldukça maliyetli olabilir.

Ne yazık ki, Apple, uygulamalar söz konusu olduğunda toplu seçim seçeneğini içermiyor. Bu, aynı anda birden fazla uygulamayı silemeyeceğiniz anlamına gelir. Tek seçeneğiniz iPhone'unuzu fabrika ayarlarına sıfırlamak ve yeni bir başlangıç ​​yapmaktır. Bunu henüz bilmiyorsanız, bu diğer her şeyi de kaldıracaktır, bu nedenle verilerinizi yedeklemek iyi bir fikir olacaktır. Gerekli adımların üzerinden geçelim.

iPhone'u Fabrika Ayarlarına Sıfırlama

Yapmak isteyeceğiniz ilk şey, cihazı yedeklemektir. Ancak, yedeklemeniz tüm uygulamalarınızı içeriyorsa, telefonunuzu yeniden başlattığınızda ve verileri tekrar ona taşıdığınızda bunların tümü otomatik olarak indirilmeye başlar.

Böylece başladığınız yere varacaksınız. Bu yüzden yedeklemek istediğiniz verileri seçmelisiniz. Bunu nasıl yapacağınız aşağıda açıklanmıştır:

  1. git Ayarlar > iCloud.
  2. Seçme iCloud Yedekleme > Depolamayı Yönet. iOS 11 kullanıyorsanız, şuraya gidin: Depolamayı Yönet > Yedeklemeler.
  3. Cihazınızın adına dokunun.
  4. Musluk Yedeklenecek Verileri Seçin, ardından ihtiyacınız olmayacak tüm uygulamaları kapatın.
  5. Seçme Kapat ve Sil.

Bunu yaptıktan sonra verileriniz güvende olacaktır. iPhone'unuzu sıfırladıktan sonra geri taşıyabilirsiniz.

Yedekleme işleminin bittiğinden emin olduğunuzda devam edip cihazınızı sıfırlayabilirsiniz. İşte yapmanız gerekenler:

  1. git Ayarlar > Genel > Sıfırla
  2. Musluk Tüm İçeriği ve Ayarları Sil
  3. Bu işlemi onaylamak için şifrenizi (varsa) yazın.
  4. içeren bir uyarı kutusu göreceksiniz. Iphone'u temizle üzerine dokunun.
  5. İşlemi tamamlamak için Apple Kimliği parolanızı girin.

Bunu yaptıktan sonra cihazınızdaki tüm veriler silinecek ve ilk satın aldığınızda gördüğünüz kurulum ekranını göreceksiniz. İstendiğinde, iCloud Yedeklemesinden Geri Yükle seçeneği ve tüm yedeklenmiş verileriniz indirilirken tüm uygulamalar geride kalır.

Kullanılmayan Uygulamaları Boşalt

Yukarıda belirtilen yöntemlerin her ikisi de oldukça aşırıdır. Depolamayı azaltmak için basit bir çözüm arıyorsanız, işte bu. Apple bunu son yıllarda gerçekten düşündü ve 'çok fazla uygulama' açmazınız için mükemmel bir çözüm olabilir.

Uygulamaları Boşaltmak Ne Demektir?

Uygulamaları boşaltmak ve bunları kaldırmak arasında birkaç fark vardır:

  • Uygulamalar telefonunuzun ekranında görünmeye devam eder ancak depolama alanında yer kaplamaz.
  • Tüm bilgileriniz hala uygulamada kayıtlıdır, böylece tekrar oturum açmanız veya bir oyuna yeniden başlamanız gerekmez.
  • Uygulamaları boşaltmak, bunları tek tek kaldırmaktan, telefonunuzu jailbreak yapmaktan veya fabrika ayarlarına sıfırlama yapmaktan çok daha kolaydır.

Depolama alanı, alanı temizlemek için ana nedeninizse, bu yöntem tam size göre. Elbette, telefonunuzu satmaya veya başka birine hediye etmeye çalışıyorsanız, fabrika ayarlarına sıfırlamak için yukarıdaki talimatları izleyin.

Uygulamalar Nasıl Boşaltılır – Manuel Olarak

Uygulamalarınızı manuel olarak boşaltmak isterseniz yapabilirsiniz. Sadece şunu yap:

  1. iPhone'unuzda Ayarlar'ı açın ve 'Genel'i seçin.
  2. "iPhone Depolama" üzerine dokunun.

  3. İndirmek istediğiniz uygulamayı bulun ve üzerine dokunun.

  4. 'Uygulamayı Boşalt'a dokunun.

Bu adımları izleyerek uygulamaları tek tek de silebileceğinizi unutmayın. Basitçe 'Uygulamayı Sil' seçeneğine tıklayın ve onaylayın. Bazıları için bu, telefonun ana ekranında uygulamaya uzun süre basıp 'Uygulamayı Sil' seçeneğine dokunmaktan daha kolay bir yöntem olabilir.

Uygulamalar Nasıl Boşaltılır – Otomatik Olarak

Uygulamalarınızı bir süredir kullanılmadıklarında otomatik olarak boşaltılacak şekilde ayarlamak istiyorsanız, şunu yapın:

  1. iPhone'unuzda Ayarlar'ı açın ve 'App Store'a dokunun.
  2. Aşağı kaydırın ve 'Kullanılmayan Uygulamaları Boşalt' seçeneğini yeşile dönecek şekilde açın.

Artık uygulamalarınızın iPhone'unuzdaki tüm depolama alanınızı almayacağı konusunda içiniz rahat olabilir.

Özet

iPhone'unuzu jailbreak yapmadıysanız, birden fazla uygulamayı silmek en uygun işlem değildir. Apple muhtemelen bunun farkındadır, bu nedenle gelecekteki yazılım güncellemelerinde bu sorunun giderildiğini görebiliriz.

O zamana kadar, her uygulamayı manuel olarak silmek istemediğiniz sürece, seçici bir yedekleme yapmak ve yalnızca istediğiniz verileri geri yüklemek, gidilecek yoldur.